Om oss

Ahmad & Emma
Ahmad & Emma

I väntan på några rader där vi berättar om om oss och våra tankar bakom Bolivar beach bar, så har vi saxat några valda stycken från en artikel som publicerades i Söderhamns Kuriren den 30 juni.

Rubriken är “Restaurangkartan är omritad – nytt kvarter växer fram i Söderhamn” och artikeln är skriven av Johan Adeström. Du kan läsa artikeln i sin helhet här!

Restaurangkartan är omritad – nytt kvarter växer fram i Söderhamn

– Vi vill ju ha en levande hamn med båtar och restauranger. Ju fler som etablerar sig så är det bara bra, säger Emma Sundberg, som med Ahmad Shalak driver Eat and meet.

Snett över vattnet, på kajen framför Tullhuset, har under våren en restaurangbyggnad rests upp. Den profilerade restaurangen Eat and meet slår nu upp ytterligare en verksamhet genom Eat’s Bolivar beach bar. En flytande restaurang på vattnet med en konstgjord strand i reell beach-miljö, med palmer och strandmöbler.

– Den här idén har jag haft hela livet. Jag visade Ahmad den här platsen för fyra år sedan, säger hon.

– Vi började prata med kommunen för två år sedan. Redan innan vi köpte Eat and Meet så tänkte vi faktiskt på det här. Så kom pandemin och allt blev satt på vänt. Men nu så blir det äntligen av, säger Ahmad.

Restaurangen har plats för 130 gäster och har inspirerats av en beach bar i Grekland med samma namn. Men smakerna kommer från fler håll i Europa. Och idén är långsiktig. Den här sommaren blir den första men absolut inte den sista.

– Nu känns det jätteroligt, men det stoppar inte med det här. Vi har fas två, fas tre och så vidare i huvudet redan. Vi vet exakt vad vi vill göra, säger Ahmad Shalak och kan avslöja en detalj för framtiden.

– Vi kommer ha en flytande bassäng 2025, det kan vi berätta. Resten håller vi för oss själva ett tag till, säger han med ett skratt.

Precis som de andra aktörerna i området ser de en stor potential i framtiden i inre hamnen.

– Hoppas att kommunen vill investera mer i området för att göra det attraktivt för hela familjen. Inte bara för restaurangerna, utan att det blir ett aktivt område, säger Ahmad Shalak.

– Vi ser ingen konkurrens från varandra här utan snarare möjligheter tack vare varandra, säger Emma Sundberg.

Hitta till oss